aSSaLaMuaLaikum... peaCe..! jeMpoT SiNngaH.., Moh TerJah...!!

Islamic Widget



Wednesday, April 24, 2013

SuaMiKu..,

ASSALAMUALAIKUM  &  SALAM SEJAHTERA.....,

Buat suamiku..,
kadangkala aku terleka,
kadangkala aku berduka,
namun dirimu....,
terlalu sabar bersamaku,
suamiku...,
andai bisa ku undur masa ini,
aku akan lebih menghargaimu...,
kerana aku berdosa padamu...,
suamiku...,
maaf andai kata2 ku menghiris hatimu..,
ku tahu kata2 ini lebih bisa dari belati..,
namun dirimu...,
telan bagai tiada apa yang berlaku...,
suamiku...,
pergimu mencari rezeki,
dengan langkah yg penuh semangat,
untuk mencari nafkah demi sesuap nasi buat isterimu..
suamiku...,
andai pernah terdetik perasaan marahmu...,
ku tahu kau cuba menhan nya..
mencuba dari melemparkan kemarahan itu buatku..,
suamiku...,
selama mana pun aku bersuara
berleter, marah,
kau tetap senyum padaku...
suamiku...,
tanpamu, aku tak tahu bagaimanakah hidup ku...
tanpamu, hilang sudah tempat ku bermanja...
tanpamu, hilanglah daku teman berbicara...
tanpamu, kelak kelam hari2 ceria ku...
suamiku...,
maaf atas segala dosa2 ku..,
kini kusedar,
tanpamu,
siapalah aku saat ini...
kusedar jua...,
syurga buatku ..
adalah datangnya dari 
segala sikap ku..,
buatmu...
suamiku........



WALLAHUALAM... (^-^)


dah baca?? (^_^) Terima kasih

Tuesday, April 23, 2013

Mari LaH Mari Pergi Mengundi..,Tapi Sy X cuKoP UmUR laGi...

ASSALAMUALAIKUM  &  SALAM SEJAHTERA.....,


Sekarang ni tgh hangat pasal pilihan raya...
apa yg sy tahu kita kenalah wajib mengundi...
mngundi pon kenalah mngundi pemimpin yg betul2
boleh mentadbir Malaysia ni...,
 x berani komen lebih2.., takot kna saman plak.. hahha..

sebenarnya mcmni...,
sy  terpikir lew plak kan...,
adakah kdgkala parti politik yg  bertanding perlu di mewujudkan
fitnah2 sesama parti bertanding...

bila terpikir balik,
layakkah mereka2 ni
menjadi pemimpin...

satu hal lagi..,
setiap kali pilihan raya jew, 
banyak bendera2 parti di tepi2 jalan..
bukan tu shaja,

x kurang jugak yg buang dalam longkang,
koyakkan..,
bakar..,
conteng..,
ish2x...
kalau yew pon x suka parti tu pon, 
x perlu menghina sebitu sekali...

tp x kurang jugak yg sngt kreatif...
 cer tgok gambar kat bawah ni..





















WALLAHUALAM... (^-^)


dah baca?? (^_^) Terima kasih

RiNduNya Nak BaLiK KamPong HaLaMaN...

ASSALAMUALAIKUM  &  SALAM SEJAHTERA.....,


Entri kalini nak cerita pasal.......
Pasal haty yg memberontak,meronta2 n papew jewlah...
Sebenarnya sy nak sangat balik kuala slgor...
ridu sgt pada tempat lahir sy...
tapi apakan daya buat masa ni..,
suami sangatlah bz..
tpi berdasarkan perancangan hubby st insyaallah minggu depan balik kuala slgr..
tp x taw lah kan...,
klau tbe2 ade plak kje urgent..., x taw lah nak buat cmne...
rindu sgt2 kat family....
nak bergossip2 gn my mom...
hihihi...
n yg lbih tepat lg nak hntar baju raya kat my mom... 
nty dah lmbat..., my mom x nak amik plak tempahan..
hihihihi...
korang semua dah beli ntempah baju raya x??
kalau belom tu, cepat2 lah yew...
sy di fahamkan dah ramai tailor yg x nak amik tempahan lg...
hahahah...
baik cepat nty x dew org nak jaht baju...,
kang x dew plak baju raya...
jgn nagis taw.... hhihi




WALLAHUALAM... (^-^)


dah baca?? (^_^) Terima kasih

Novel ku...

ASSALAMUALAIKUM  &  SALAM SEJAHTERA.....,

Entri kalini nak cerita pasal........
Semalam sy beli novel baru...,
lalalalal... nak tahu novel ape???
cer tgok bawah ni...


7 Hari Mencintaiku...
Karya :- SITI ROSMIZAH....





x sabar sebenarnya nak baca...
tapi buat masa sekrang ni belum ada masa lagi nak baca novel ni...
 kerja banyak sangat kat opis ni..
balik rumah je badan punyalah penat...
camnew???

cer cita pew patot sy wat???

ummmmm.....

Tapi yg best nye semalam tu..., 
sy nak beli novel  ni.. 
taraaa...


tp adew lah org x kasi beli...
dy kata "jgn nak mengada mendahului abg...!! kita tgok dulu cerita dy, 
sampai habes baru boleh beli novel.."
hahahahha....
dy x tak sy tahu dulu penghabisan cerita ni..
nanty dah x surprise....
dengki... hihihi...
 sekian saja untuk entri ini...




WALLAHUALAM... (^-^)



dah baca?? (^_^) Terima kasih

~..(^-^) HiDuP Mesty CeRia..~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Valentine's day pumping heart
CreaTed By MieRa... kiSaH MaNusSia..-AkiEmiE..